Τι είναι το SEO;

Τι είναι το SEO;

Τι είναι το SEO;

Τι είναι το SEO;

Με τον όρο SEO ή Search Engine Optimization (Βελτιστοποίηση για Μηχανές Αναζήτησης)  αποκαλούμε ένα σύνολο βελτιωτικών ενεργειών που εξασφαλίζουν πως η σελίδα σας έχει τις απαραίτητες λέξεις κλειδιά σχετικές με το προϊόν ή υπηρεσία που παρέχετε και μπορεί να βρεθεί στη Google αν κάποιος τις αναζητήσει. Το SEO εφαρμόζεται τόσο στον κώδικα και στο περιεχόμενο του site, όσο και στη διάταξη και στη δομή του.

Πως αξιολογεί η Google ποια σελίδα θα βγει πρώτη στις αναζητήσεις;

Στα αποτελέσματα αναζήτησης λοιπόν η Google εμφανίζει συνδέσμους σε σελίδες άμεσα σχετικές με τον όρο αναζήτησης, έχουν αυθεντικό περιεχόμενο, και είναι αξιόπιστες.

Η αξιοπιστία (Authority) ενός site υπολογίζετε από τη Google, αναλύοντας τον αριθμό και την ποιότητα των συνδέσμων από άλλες σελίδες.

Με απλά λόγια ένα επιτυχημένο SEO που συνδυάζει όλα τα παραπάνω αυξάνει κατά πολύ τις πιθανότητες κατάταξης του site σας υψηλά στη Google.

 

Πώς με το SEO μπορώ να κάνω το site μου να εμφανίζεται στη Google;

Είναι απλούστερο από όσο νομίζετε. Όπως είπαμε, η Google ζητά σελίδες με αυθεντικό και ενδιαφέρον περιεχόμενο και σχετικές λέξεις κλειδιά με το προϊόν ή την υπηρεσία σας. Το καλύτερο SEO λοιπόν είναι να δημιουργήσετε τέτοιες σελίδες εφαρμόζοντας όλα τα παρακάτω προαπαιτούμενα :

Προσβασιμότητα

Απλή και εύκολη στη χρήση ιστοσελίδα που δε θα μπερδεύει το χρήστη.

Σχετικότητα

Είναι θεμελιώδες για το σωστό SEO, η σελίδα να μην έχει άσχετο περιεχόμενο με τον όρο αναζήτησης.

Responsive Design & SEO

Όσος καλό SEO και αν έχει κάνει κάποιος  ή όσο όμορφο και αν είναι σχεδιαστικά αν το site δεν εμφανίζεται σωστά σε tablet και smartphones τότε θα εγκαταλειφθεί με αποτέλεσμα όποιες προσπάθειες για προβολή στη Google να πάνε στο βρόντο. Η Google πλέον προτιμά και κατατάσσει υψηλότερα τις σελίδες με Responsive Design  και αυτό σημαίνει πως η σελίδα πρέπει να προσαρμόζεται απόλυτα στις οθόνες των παραπάνω συσκευών.

Ενδιαφέρον & Αμεσότητα

Ποιος θέλει ένα ανιαρό και μακροσκελές περιεχόμενο που να μην του δίνει άμεσα την πληροφορία που επιθυμεί; Η Google λοιπόν προτιμά sites που απαντούν άμεσα στα ερωτήματα των χρηστών και έχουν ενδιαφέρον περιεχόμενο.

Το καλό περιεχόμενο ενθαρρύνει τους χρήστες όχι μόνο στο να διαβάσουν αλλά και να μοιραστούν τις σελίδες σας με τους φίλους τους και τα δίκτυα τους. Αυτό δείχνει στη Google πως οι σελίδες σας είναι ενδιαφέρουσες και αξιόπιστες κάνοντας το SEO σας επιτυχές.

Πως κατατάσσει η Google τις σελίδες;

Η Google όπως προαναφέραμε, προτιμά και προωθεί τις αξιόπιστες σελίδες στην κορυφή της κατάταξης της. Σκοπός λοιπόν του SEO είναι η δημιουργία αξιόπιστων σελίδων με αυθεντικό και ενδιαφέρον περιεχόμενο και η εξασφάλιση υψηλής κατάταξης στη Google. Αυτό περιλαμβάνει τη συγγραφή περιεχομένου που οι χρήστες βρίσκουν χρήσιμο. Το χρήσιμο περιεχόμενο διαμοιράζετε σε blogs, twitter feeds κτλ., κατά τη διάρκεια του χρόνου λοιπόν η Google συγκεντρώνει αυτούς τους συνδέσμους.

Αυτός ο αέναος κύκλος προκαλεί ισχυρές και αυτοτροφοδοτούμενες κατατάξεις στη Google.

 

3 βήματα για καλύτερο SEO

1.      Γράψε ευφάνταστο, ευχάριστο και χρήσιμο περιεχόμενο με SEO βελτιστοποιημένες λέξεις κλειδιά άμεσα σχετικές με τους όρους αναζήτησης των χρηστών που ψάχνουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σας.

2.      Διευκολύνετε τη ζωή των χρηστών σας και προσθέστε share buttons (Facebook, Twitter, Pinterest, Linkedin κ.τ.λ.)

3.      Συνεχίστε να γράφετε ενδιαφέρον και SEO βελτιστοποιημένο περιεχόμενο! Όσο περισσότερο τόσο καλύτερα.